+355 4 224 8981

Erzat qe trajtojne anemine

Vetem 5gr nga erzat e meposhtme ju japin doza te mahnitshme hekuri

Publikuar më 10 Mars 2016, në Super Ushqime

Erzat qe trajtojne anemine

Erzat jane nder bimet me perqendrimin me te larte ne minerale. Disa prej tyre jane nje burim i mrekullueshem i hekurit, i cili gjendet me pakice ne nje perqindje te konsiderueshme te femijet dhe femrat ne moshen e fertilitetit. Pervec hekurit, erzat perbejne burim te mire per shume minerale te tjera, antioksidante dhe vajra esencial. Aromat e tyre ju pasurojne shijen, perberesit e tyre ju blindojne shendetin.

Sa % te nevojave ditore ne hekur mund te merrni me vetem 5gr nga erzat e meposhtme:

  • trumza (35%)
  • nenexhiku (24%)

  • marjoram (13%)

  • fara kumeli (18%)

  • fara kopre (14%)

  • fara selinoje (12%)

  • gjethe dafine (12%)

  • gjethe koriandri (12%)

  • borzilok (12%)

  • kurkume (12%)

Mos harroni, ne vetem 5gr!