Patellxhan i mbushur, ne krem domatesh
Recete verore
Publikuar më 2 Korrik 2018, në Receta
Patellxhan i mbushur, ne krem domatesh
Perberesit per kremin:
- 1 kokerr qepe
- 2 thelpinj hudher
- Pak borzilok
- Vaj ulliri
- Kripe, piper
Per mbushjen e patellxhaneve
- 4 patellxhan te prere ne feta per se gjati
- 2 thelpinj hudher
- 50gr gjize
- 50gr djathe te bardhe te thermuar
- Pak rigon, majdanoz, nenexhik, koper
- 1 kokerr veze
- 50gr djathe parmixhano ose grana
Pergatitja
- Ne nje tenxhere te vogel, kaverdisim qepet me hudhrat ne pak vaj ulliri. Me pas shtojme domatet e grira me thike dhe borzilokun. I leme te gatuhen deri sa domatet te treten.
- Nderkohe, pergatisim mbushjen:
- Grijme imet thelpinjte e hudhres, majdanozin, nenexhikun, kopren dhe i bashkojme ne nje tas me gjizen, djathin, rigonin dhe vezen.
- Fetat e patellxhanit i marinojme me vaj, kripe, piper dhe i pjekim ne furre sa te zbuten, vetem pak minuta.Pasi te jete gatuar domatja, e grime ne mikser, dhe me ndihmen e nje site heqim lekurat dhe farat.
- Mbushim fetat e patellxhaneve te pjekur me perberjen qe pergatitem, duke i mbeshtjelle ne forme roleje.
- Ne nje tave balte qe duron nxehtesine, shtojme kremin e domates dhe rolete e patellxhanit, pak vaj ulliri dhe djathin parmixhano te grire me rende. E vendosim taven ne furre te nxehur ne 200grade, dhe e pjekim rreth 10minuta, sa te shkrije djathi parmixhano ose grana.
- E sherbeni me pak borzilok te fresket, te grire persiper