Kek me vaj ulliri
Te embelsohesh shendetshem
Publikuar më 25 Janar 2017, në Receta
Kek me vaj ulliri
Perberesit
- 2 kupa* miell (perzieni 1 kupe miell te zakonshem me 1 kupe integral)
- 1 3/4 kupa sheqer kane
- 1 1/2 kripe
- 1/2 lv baking soda
- 1/2 lv baking powder
- 1 kupe vaj ulliri
- 1 1/4 kupa qumesht
- 3 veze te medha
- 1 1/2 luge te medha lekura portokalli
- 1/4 kupe leng portokalli
- 1 dore arra te thermuara
Pergatitja:
- Ndizni furren ne 180grade Celcius. Vendosni pak vaj ne tepsi.
- Ne nje tas perzjeni: miellin, sheqerin, soden. Ne nje tas tjeter perzjeni: vajin, vezet, lekurat dhe lengun e portokallit dhe qumeshtin. I shtoni perberesit e thate; perzjeni deri sa te behen uniform.
- Vendosni brumin ne tepsi dhe piqeni per rreth 1 ore, sa te marre ngjyre te arte pjesa e siperme dhe prova me thike te dale e paster nga brendesia. Lereni te ftohet per 30min dhe me pas e zhvendosni ne enen e preferuar. Lereni 2 ore te ftohet krejtesisht.
*kupa i referohet volumit prej 240ml = me 1 gote uji