Supe me kerpudha dhe elb
Asnje shije nuk mund te zevendesoje ate te kerpudhave
Publikuar më 11 Tetor 2016, në Receta
Supe me elb dhe kerpudha
Perberesit
- ½ kupe elb
- lengun e 1 limoni
- 1 qepe te vogel
- ½ luge te vogel kripe deti
- 1 ½ kupe karrota te prera holle
- 1 ½ kupe selino te prere holle
- 200gr kerpudha te prera holle
- 2 hudhra te grira
- ¼ luge te vogel rigon
- ¼ luge te vogel timo
- ¼ luge te vogel pluhur kumeli (cumin)
- pak piper te zi
- 9 kupa leng pule ose perimesh
- ¼ kupe majdanoz te fresket
Pergatitja
- Vendosni elbin me lengun e limonit ne nje ene, mbulojeni me uje dhe lereni gjithe naten ose te pakten 8 ore.
- Ne nje tigan hidhni vaj ulliri dhe qepen me pak kripe. I gatuani te zbuten, rreth 3min. Shtoni karrotat, selinone dhe gatuani akoma 3min. Shtoni kerpudhat, hudhren, rigonin, timo, kumelin, piperin dhe elbin dhe gatuani per 3-4 min, deri sa kerpudhat te leshojne lengun e tyre. Shtoni 1 kupe leng dhe gatuani deri sa te humbe gjysmen e vellimit. Shtoni 8 kupat e tjera. I sillni ne vlim dhe me pas i lini per 20min ne zjarr te ulet.
- I shtoni pjesen tjeter te kripes dhe majdanozin. Nese deshironi mund ti shtoni edhe pak leng limoni.
Shenim:
Shkenca ka zbuluar se kerpudhat permbajne lende antikanceroze, antivirale dhe anti-kolesterol. Per me teper, ato permbajne beta glukane te cilat stimulojne sistemin imunitar.